Goedkope dagaanbiedingen

Door de economische crisis zijn de consumenten tegenwoordig echte kortinglief

bekijk meer

Koop met kortingscode

Alvorens je een product koopt, wilt je natuurlijk eerst achterhalen waar je d

bekijk meer

Geld verdienen als internetondernemer

Om online geld verdienen heb je een groot doorzettingsvermogen en een gezonde

bekijk meer

Doe meer met geld!

Om even terug te komen op onze uitgaves in deze economische malaise; wij zitt

bekijk meer

Geld verdienen met affiliate marketing

Een zeer populaire vorm van geld verdienen is affiliate marketing. Met deze vorm van internetondernemen behaal je de beste resultaten als je een eigen webshop hebt of andermans product wilt promoten.

De werking van affiliate marketing is als volgt: er vindt tussen twee partijen een samenwerking plaats waarbij de adverteerder zijn promotiemateriaal plaatst op de site van zijn partner (affiliate) en deze beloont voor de gegeneerde omzet. De affiliate ontvangt een vergoeding na elke verkoop, lead, click of pageview. Soms is er een derde partij (affiliatenetwerk) aanwezig die als tussenpersoon fungeert tussen de adverteerders en de affiliates.

Affiliate marketing voor de adverteerder

Indien je als eigenaar van een webshop commercieel het maximale wilt halen uit je site is affilliate marketing wellicht iets voor jou. Deze manier van online marketing wordt steeds belangrijker om de aandacht te trekken van de online shoppers. Om zoveel mogelijk conversie te behalen voor jouw site krijgt de affiliate de beschikking over jouw promotiemateriaal die hij aanbiedt op zijn webshop/website. De affiliate marketing is gebaseerd op no cure no pay. Dit betekent dat er pas betaald wordt aan de affiliate als er ook daadwerkelijk een lead heeft plaatsgevonden. Dus wanneer er een actie plaatsvindt in jouw webwinkel ontvangt de affiliate zijn afgesproken vergoeding. Het opzetten van affiilate marketing vereist een goede samenwerking met de affiliate, het oprichten van specifieke campagnes en een goede strategie en uitvoering van de acties. Leg ook goed vast wat de voorwaarden zijn voor de affiliate campagne (vergoeding/keuringstermijn/cookietijd).

Het promoten van andermans product; de affiliate

Om aan deze vorm van online business te beginnen heb je geen eigen product of voorraad nodig. Via een affiliate-systeem zoals Paypro kun je een product uitkiezen en je affiliate starten. Het is cruciaal om je te concentreren op een interessant product met een hoge marge/percentage en weinig concurrenten. Voor een gedegen onderzoek uit want het heeft geen zin om jouw tijd te verdoen in een product met een lage opbrengst. Je kunt deze informatie achterhalen aan de hand van verschillende hulpprogramma's voor zoekwoorden. Je concurrenten vind je terug aan de rechterzijde in Google wanneer er veel geadverteerd wordt op jouw gekozen product maar ook hier zijn handige tools voor. Kies een product uit waar je verstand van hebt en wat je zelf leuk vindt.

Het is slim om via een webpagina jouw product te promoten. Het ontwerpen van je eigen webpagina lijkt moeilijk, maar is zeer eenvoudig door gebruik te maken van bijvoorbeeld Wordpress. Voor een paar tientjes maak je in een handomdraai je eigen site en schrijf je overtuigende goede teksten over jouw gekozen product.